Продължава задочният спор около твърденията за корупция, свързани с президентството. Председателят на

...
Продължава задочният спор около твърденията за корупция, свързани с президентството. Председателят на
Коментари Харесай

Нинова: Сигнализирахме органите заради съмнения за корупция при служебните кабинети на Радев

Продължава задочният спор около изказванията за корупция, свързани с президентството. 

Председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска основният прокурор, Министерство на вътрешните работи и ДАНС да кажат - има ли каузи на трупчета, свързани с президентската институция. На собствен ред президентът насочи прожекторите към каузи, свързвани в общественото пространство с Пеевски. Днес и Българска социалистическа партия разгласи, че партията е изпращала сигнали към способените органи.

Те приканиха да се намесят Министерство на вътрешните работи и прокуратурата

„ Борбата с корупцията е приоритет без значение кой ръководи и до коя институция се отнася. Сигнализирахме способените органи за подозрение за корупция по време на служебните кабинети на Румен Радев “. Това изясни ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на конференция, като сподели директория с всички изпратени сигнали от социалистите.

Снимка: БГНЕС

Тя посочи, че първият сигнал, който партията е внесла, е от 23 декември, 2022 година, а последната тъжба от 24 януари, 2024 година

Сигнали за корупция са изпращани против четири министерства по време на служебни кабинети – Министерство на правораздаването, Министерство на електронното ръководство, Министерство на труда и обществената политика, Министерство на стопанската система и промишлеността.

„ Става дума за злоупотреби с публични поръчки и обществени средства, далавери с парцели, продажба на държавни парцели на ниски цени и закупуване на парцели на високи или надпазарни цени. Сигнализирахме Военновъздушни сили, че по наши сигнали прокуратурата не реагира в законоустановения период “, добави Корнелия Нинова.

„ Не сме чакали в този момент Делян Пеевски да реши, че има корупция в служебните кабинети. Ние знаем какъв е редът. Каквото знаем – в съответната прокуратура. Интересен факт е, че Борисов, който първи заприказва за „ път на копринката “ в този момент се е скрил. Очевидно го е боязън от завихрилата се стихия “, добави ръководителят на Българска социалистическа партия.

„ Българите чакат опция. Появата ѝ е неизбежна “, сподели президентът

Нинова сподели, че не са подавали сигнали против Николай Копринков и Сотир Ушев. " Конкретно за двамата, които се загатват, не сме подавали сигнали ", отговори тя на журналистически въпрос.

„ Българска социалистическа партия е партия, която се бори с корупцията, без значение къде е тя. Най-важното е органите да излязат да приказват. Да приказват Копринков, Ушев и президентът, тъй като към тях са тези упреци. Ние сме сигнализирани органите. Има една партия, която има смелостта без значение от ръководещите, да каже – „ Хора, крадете. Ние ви даваме на прокуратурата, с цел да си получите наказването, тъй като тези пари трябват на България, а не да си цялостните джобовете “, изясни Нинова.

Снимка: БГНЕС

Тя акцентира, че не изпитват боязън от партия на Румен Радев.

„ Това е следващият му неверен ход. Не е редно президент, до момента в който е настоящ, да прави партия. Не му е за първи път. Ако желае да прави партия, да напусне президентството и да взе участие в избори. Другото е да се крие зад вратата на президентството, зад имунитета и да си инженер на следващия план. Знаете, че Радев сътвори „ Продължаваме промяната “ и им даде рамо в политическия живот. Мога да изтъквам – „ Това са младите. Това са новите. Ако имахме повече министри като Кирил Петков, България щеше да е друга “. Страх няма. Поредният план на Радев, което е нарушаване освен правила, само че и на морал “, приключи ръководителят на Българска социалистическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР